Inleiding

Het provinciehuis van Limburg werd ontworpen door architectenbureaus Peeters en Gielen i.s.m. Delhaize & Jaspers architecten. Het provinciebestuur gaf De Gregorio & Partners de opdracht om de bestuursvleugel in te richten. Het ontwerp moest zowel het respect voor geschiedenis als de toekomstgerichte visie van het provinciebestuur uitstralen.

Oog voor traditie en geschiedenis werden vertaald in het gebruik van warme, zachte kleuren om de ruimte zoveel mogelijk rust en waardigheid te geven. De toekomstgerichte visie van het provinciebestuur komt tot uiting in de strakke, hedendaagse detaillering - elke overbodige versiering werd achterwege gelaten - en verregaande kunstintegratie. Verschillende kunstwerken werden volledig in het gebouw geïntegreerd. Zo ontwierp kunstenaar Hugo Duchateau de vloer van de centrale hal. Het maatwerk meubilair zoals verlichting, tafels, bureaus en kasten zijn van onze hand. De inrichting van de bestuursvleugel is een product van zijn tijd, maar straalt ook vandaag nog de waarden uit die bij het ontwerp beoogd werden.

TITEL

Bestuursvleugel Provinciehuis Limburg

OMSCHRIJVING

Totaalinterieurproject voor de bestuursvleugel van het Provinciehuis, met inbegrip voor de rest van het complex van het los meubilair.

LOCATIE

Hasselt

OPDRACHTGEVER

Provincie Limburg

SECTOR

publiek

SOORT

nieuwbouw

TYPE

Interieur - Kantoren

BRUTO OPPERVLAKTE

0 m²

BASISBUDGET

€4.313.000,00

TOTAALBUDGET

€4.313.000,00

STARTJAAR ONTWERP

1989

EINDJAAR WERKEN

1992

BOUWWERKEN VOLTOOID*budgetten zijn exclusief BTW