Inleiding

Philipstoren - Ministerie van Financiën

Het bestaande Philipsgebouw is het enige gebouw van de site dat, omwille van zijn imposant karakter, behouden blijft en werd gerenoveerd. De buitenzijde van het gebouw werd in hoofdzaak aangepakt onder vorm van technische verbeterings- en opfrissingswerken (bv. dubbele beglazing, isoleren en pleisteren van de buitengevels, vervangen van de huidige dakbedekking). Op het gelijkvloerse niveau en op de eerste verdieping werd een nieuw gedeelte aangebouwd. In de middenzone van deze uitbreiding, die zich uitstrekt over twee verdiepingen, zijn het inkomgedeelte met de receptie en de toegang naar de eerste verdieping en naar de ondergrondse parkeergarage ondergebracht.

Om de link met het tegenoverliggende gebouw te verstevigen werd het centrale deel van de voorgevel opgetrokken in gemetste beige natuursteen. Op niveau -1 is een directe aansluiting naar de centrale tunnel voorzien. De afwerking, de technieken en het interieur werden volledig geconcipieerd door de eigen diensten van de Regie der Gebouwen.

TITEL

Financietoren, Philipssite

OMSCHRIJVING

De Philipstoren werd bewust bewaard en gerenoveerd. Ze is de baken van het project. Ze huisvest het Ministerie van Financiën. i.s.m. ARAssociati (Milano)

LOCATIE

Leuven

OPDRACHTGEVER

Regie der Gebouwen

SECTOR

publiek

SOORT

renovatie

TYPE

Kantoren - Park

BRUTO OPPERVLAKTE

28.900 m²

BASISBUDGET

€7.528.000,00

TOTAALBUDGET

€7.528.000,00

PRIJS/BRUTO-m²

- basisbudget

€260,00

STARTJAAR ONTWERP

1999

EINDJAAR WERKEN

2001

BOUWWERKEN VOLTOOID



*budgetten zijn exclusief BTW