Inleiding

De Bestendige Deputatie heeft op 2 december 2003 ons bureau aangeduid als laureaat van de internationale architectuurwedstrijd (shortlist van 4). Voor het wedstrijddossier, zie ook in de rubriek 'alle projecten'. De uitbreiding van 1992 werd ook al door ons bureau ontworpen.

Alfredo De Gregorio: "Vanaf dag één hebben we gesteld dat we voor het proces gaan en niet voor de directe beeldvorming. Onze werkmethode, die gebaseerd is op research en doorgedreven communicatie, heeft uiteraard tot gevolg dat een groot deel van wat op wedstrijdniveau naar voor werd geschoven herzien wordt, om niet te zeggen compleet veranderd wordt. Onze researchhouding sloeg direct aan bij het museumteam. Zulke houding vraagt de nodige studietijd, de tijd voor een goede bevalling. Wij zijn dan ook de opdrachtgever uitermate dankbaar dat hij met ons die tocht gegaan is. Te meer omdat wij dat al in ons wedstrijddossier onomwonden hadden gesteld."

http://www.galloromeinsmuseum.be

Gallo-Romeins Museum wint 'EUROPEAN MUSEUM OF THE YEAR AWARD'

Op zaterdag 21 mei 2011 won het Gallo-Romeins Museum de 'European Museum of the Year Award'. Er waren 34 genomineerden. Daarbij onder andere het Slotmuseum in Linz, het Borusseum in Dortmund, het gerestaureerde klooster van Coimbra, museum Paula Rega in Portugal en het hippe British Music Experience in Londen. Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is het eerste Belgisch museum dat tot Europees Museum van het Jaar is uitgeroepen.

Zie ook onze perstekst.

http://www.europeanmuseumforum.ru/

TITEL

Gallo-Romeins Museum - Uitbreiding 2004

OMSCHRIJVING

Door de uitbreiding wordt het historische hart van Tongeren omgevormd tot een ware museum-site.

LOCATIE

Tongeren

OPDRACHTGEVER

Provincie Limburg

SECTOR

publiek

SOORT

nieuwbouw & renovatie

TYPE

Cultuur

BRUTO OPPERVLAKTE

12.600 m²

BASISBUDGET

€8.493.000,00

TOTAALBUDGET

€9.753.000,00

PRIJS/BRUTO-m²

- basisbudget

€674,00

STARTJAAR ONTWERP

2004

EINDJAAR WERKEN

2009

BOUWWERKEN VOLTOOID*budgetten zijn exclusief BTW