Inleiding

Greenville

Midden 2011 werd ons bureau aangesteld om samen met Niek Kortekaas op een enorm korte tijdspanne de scenografie en het daarbij behorende interieur te ontwerpen. De aannemer was al volop bezig (naar een ontwerp van HUB-architecten). het ontwerp diende daar dan ook ingeschoven te worden. Niet eenvoudig, vooral omdat we een nogal drastische ingreep voorstelden. Om meer lucht en licht tot in de inkomhal op het gelijkvloers te krijgen, stelden we voor om in de vloer van de eerste verdieping een erg lange opening te maken, waarin en waarrond we dan de scenografie wilden uitbouwen. Tot onze aangename verrassing waren alle betrokken partijen daar erg enthousiast over (van de dienst Erfgoed tot het gemeentebestuur en de opdrachtgever). Het resultaat mag er dan ook zijn: op een inventieve manier en met een relatief klein budget wordt er een boeiend verhaal verteld over energie(behoud) en duurzaamheid.

http://greenville.be/

TITEL

Greenville

OMSCHRIJVING

Ontwerp van interieur en scenografie voor een bedrijven- en bezoekerscentrum voor duurzame technologie. I.s.m. Niek Kortekaas.

LOCATIE

Houthalen

OPDRACHTGEVER

LRM

SECTOR

publiek

SOORT

renovatie

TYPE

Multifunctioneel

BRUTO OPPERVLAKTE

1.065 m²

BASISBUDGET

€1.935.000,00

TOTAALBUDGET

€2.241.000,00

PRIJS/BRUTO-m²

- basisbudget

€1.816,00

STARTJAAR ONTWERP

2012

EINDJAAR WERKEN

2013

BOUWWERKEN VOLTOOID



*budgetten zijn exclusief BTW