Inleiding

De parking omvat drie ondergrondse lagen. Niveau -3 is gereserveerd voor het personeel van de omliggende gebouwen. De overige twee niveaus worden voor de bezoekers gereserveerd : zowel voor de bezoekers van de gebouwen op de Philipssite als voor de bezoekers van de binnenstad. Het park loopt over de parking heen (grondlaag van zo'n 1,75m). Alle gebouwen, behalve het postgebouw en het kinderdagcentrum, worden via de centrale tunnel (zie project 'ondergrondse tunnel'. Deze tunnel is apart opgenomen op de website, maar maakt uiteraard onlosmakelijk deel uit van de parking) rechtstreeks op de ondergrondse parking aangesloten. De directe aansluitingen naar de respectievelijke gebouwen mogen enkel voor logistieke doeleinden gebruikt worden. Voor hun parkeerbehoefte moeten alle gebruikers terecht in de centrale ondergrondse parking. De voetgangersuitgang is een paviljoentje gelegen midden in het park, zodat iedereen van de groene omgeving kan genieten op weg naar zijn bestemming.

TITEL

Ondergrondse Parking, Philipssite

OMSCHRIJVING

Erg overzichtelijke en goedkope parking (meer dan 1000 parkeerplaatsen).

LOCATIE

Leuven

OPDRACHTGEVER

Stad Leuven / Campus Parkpoort NV

SECTOR

privaat

SOORT

nieuwbouw

TYPE

Infrastructuur / groen - Park - Parking

BRUTO OPPERVLAKTE

30.740 m²

BASISBUDGET

€7.432.000,00

TOTAALBUDGET

€7.432.000,00

PRIJS/BRUTO-m²

- basisbudget

€241,00

STARTJAAR ONTWERP

2000

EINDJAAR WERKEN

2001

BOUWWERKEN VOLTOOID



*budgetten zijn exclusief BTW