Inleiding

Alle gebouwen, behalve het postgebouw en het kinderdagcentrum, zijn ondergronds via de centrale tunnel bereikbaar. Deze directe toegangen mogen enkel voor logistieke doeleinden gebruikt worden. Dit is niet alleen essentieel voor de bevoorrading, maar is ook uit veiligheidsoverwegingen een must. Uiteraard is via deze tunnel ook de ondergrondse parking bereikbaar. Om het veiligheidsgevoel in de tunnel te verhogen en tegelijkertijd de ventilatieproblemen op te lossen, wordt de tunnel op een aantal plaatsen 'opengemaakt'. Zo kan het daglicht in de tunnel binnendringen.

TITEL

Tunnel, Philipssite

OMSCHRIJVING

De centrale tunnel zorgt voor de ondergrondse ontsluiting van de Phlipssite. Hij linkt ondergronds alle gebouwen aan mekaar.

LOCATIE

Leuven

OPDRACHTGEVER

Stad Leuven / Campus Parkpoort NV

SECTOR

publiek

SOORT

nieuwbouw

TYPE

Infrastructuur / groen

BRUTO OPPERVLAKTE

4.450 m²

BASISBUDGET

€3.897.000,00

TOTAALBUDGET

€3.897.000,00

PRIJS/BRUTO-m²

- basisbudget

€875,00

STARTJAAR ONTWERP

2000

EINDJAAR WERKEN

2001

BOUWWERKEN VOLTOOID



*budgetten zijn exclusief BTW